Emotietherapie

Jezelf echt leren kennen. Weten wie je diep van binnen, in jouw kern bent. Innerlijke rust bereiken en vanuit je kracht kunnen leven en werken. Voorgoed afkomen van blokkades en interne saboteurs, die je telkens opnieuw weerhouden van wie je wilt zijn en wat je wilt doen in het leven. Fysiek en emotioneel in balans zijn om optimaal en vanuit vrijheid te functioneren, zowel privé als zakelijk. Hoe mooi zou dat zijn! Het kan door emotietherapie. Dat klinkt misschien enger of moeilijker dan het is. Echter, het is een simpele en effectieve manier om jezelf te ontdoen van onverwerkte ervaringen, oude onwaarheden en ideeën en iedereen die een sessie heeft ondergaan heeft er baat bij gehad.

Werkwijze

Een emotietherapie sessie is een geleide visualisatie, een innerlijke reis, een organisch proces. Je ervaart het zelf, er wordt niet tegen je gezegd hoe je met jouw emotionele bagage om moet gaan. Het principe is vanuit vertrouwen en ontspanning, met de ogen gesloten, je volledig bewust contact te laten maken met blokkades in je lichaam die gerelateerd zijn aan emoties. Vaak zijn dit emoties die we liever wegstoppen en niet voelen (denk hierbij aan boosheid, verdriet, angst, eenzaamheid, pijn etc.). Echter, deze onderdrukte emoties zorgen ervoor dat we niet volledig in vrijheid met onszelf en/of onze omgeving kunnen leven.

We gaan deze sessie samen maken waarbij jij niets hoeft te doen. Je hoeft je alleen maar open te stellen en je te laten begeleiden en ondersteunen door je coach. Gedurende het proces zul je leren om bovengenoemde emoties en onverwerkte ervaringen welkom te heten, er midden-in te duiken. Dit gebeurt op een hele natuurlijke manier en is totaal niet eng of bedreigend. Door ze welkom te heten en te ontspannen in de kern van deze emoties, kom je steeds een laagje dieper, net zolang tot je bij de kern bent aangekomen. Uiteindelijk kom je bij je essentie, je ware ik, de kern van wie je werkelijk bent, jouw Bron, jouw kern. Dit is een hele bijzondere ervaring. Ze geeft veel rust en vertrouwen waardoor je diep transformerende inzichten krijgt. Je lost iets bij jezelf op en daardoor verandert alles in jou en om je heen.

Het werkt in principe bij iedereen: iedereen die open staat om bij zichzelf naar binnen te kijken en de zaken aan te willen pakken. De bevrijding voelt geweldig en leidt tot grotere rust, vitaliteit, zelfvertrouwen, en biedt ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Waarom biedt Massop Coaching dit aan?
Er komt steeds meer bewijs dat ons geheugen niet alleen in onze hersenen maar ook in onze lichaamscellen wordt opgeslagen. Negatieve (onderdrukte) emoties, gedachtes en overtuigingen beïnvloeden ons lichaam direct op celniveau en kunnen zo lichamelijke en emotionele klachten veroorzaken. Het wordt ingezet om lichamelijke, emotionele en/of psychische klachten op te lossen en onze ervaring is dat het zeer effectief is. 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok