outplacement

Het Outplacement/Van Werk naar Werk traject wordt ingezet in de begeleiding van een bestaand dienstverband naar een nieuwe passende functie. Het is een persoonlijk, gestructureerd en doelgericht proces. Sinds 2009 verzorgt Massop Coaching outplacement trajecten en heeft al honderden clienten succesvol kunnen begeleiden. Tijdens het Outplacement traject wordt allereerst aandacht besteed aan de verwerking van het (aankomend) ontslag zodat er met nieuwe energie aan de verdere loopbaan gewerkt kan worden.

Het Outplacement traject bestaat uit 2 fasen.

Fase 1 betreft de Zelfanalyse (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?). Je krijgt diepgaand zelfinzicht en er ontstaat duidelijkheid met betrekking tot onder meer jouw waarden, drijfveren, talenten, competenties, vaardigheden en ambities. 

Fase 2 is de vertaalslag naar de markt. Alle ingrediënten worden aangereikt om de focus te bepalen, deze te plaatsen binnen de realiteit van de arbeidsmarkt en middels een marktonderzoek diverse opties te onderzoeken. De gewenste functie(s) en werkomgeving worden in kaart gebracht en een SMART actieplan ondersteunt de opvolging. Interne saboteurs die het doel in de weg staan worden opgeruimd. We werken aan Personal Branding en profilering (o.a. Elevator Pitch), bouwen een goed cv en LinkedIn profiel op en je krijgt alle tools, tips en adviezen om effectief te netwerken en te solliciteren. 

Gedurende het Outplacement traject word je, naast de 1-op-1 coachingsessies, ondersteund door een online programma met video's en werkboeken.

Resultaat Outplacement traject
 • Ondersteuning bij verwerking van het (aankomend) ontslag en goed kunnen omgaan met de situatie die is ontstaan
 • Diepgaand inzicht in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt 
 • Duidelijkheid m.b.t. passende functie en ideale werkomgeving waardoor je focus kunt hebben
 • Opruimen van belemmerende overtuigingen (interne saboteurs)
 • Vergroten van je zichtbaarheid op de arbeidsmarkt
 • Effectievere communicatie
 • Een goed cv en LinkedIn profiel
 • Creëren van meer kansen op de arbeidsmarkt door o.a. optimale inzet van LinkedIn
 • Concreet stappenplan, tools voor effectief netwerken en solliciteren
 • Begeleiding naar nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap.

Wil je meer informatie over outplacement? Dat kan eenvoudig via het contactformulier

U heeft geen naam ingevuld
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Invalid Input
U heeft geen onderwerp ingevuld
U heeft geen bericht of vraag ingevuld
Invalid Input

Ervaringen van anderen

 • Lurdes van Basten
  Lurdes van Basten - Senior medewerker Contractbeheer

  Ik geef het outplacementtraject van Massop Coaching een 10! Ik heb gedurende het traject een helder beeld gekregen over mijn capaciteiten, persoonlijkheid, competenties en ambities en weet deze nu adequaat in te zetten. Het was hard werken, het traject kost je echt tijd maar de opdrachten en testen waren zeer leerzaam. Ik kreeg meer inzicht in zowel mijn persoonlijke als zakelijke ontwikkeling en wat ik belangrijk vind in het leven.

  Lees meer


 • theobeckersTheo Beckers - Finance Manager 

  Ik geef het outplacementtraject van Massop Coaching het rapportcijfer 9. Het outplacementtraject heeft mij goed geholpen om inzichtelijk te krijgen waar ik goed in ben en op welke soort functies ik het beste kan solliciteren zodat ik in mijn kracht ben en de hoogste toegevoegde waarde heb. Duidelijk is nu ook in welk soort werk en bij welke soort bedrijven ik het gelukkigst wordt.

  Lees meer

 • Richard KersteRichard Kerste - Project manager

  Simone is mijn mobiliteitsadviseur geweest in mijn van-werk-naar-werk traject bij de Kamer van Koophandel. Ze heeft me gecoacht bij mijn traject om tot een hernieuwd arbeidsmarktprofiel te komen en deze te vertalen naar de mogelijkheden binnen de huidige arbeidsmarkt. Met haar pragmatische en inspirerende aanpak heeft ze me bijzonder goed geholpen.

  Lees meer

 • image007Bennie Mekenkamp - algemeen directeur kvk oost nederland

  Simone Massop wil ik graag aanbevelen bij een ieder die tijdelijk geen werk heeft en via een mobiliteitscentrum probeert een nieuwe baan te vinden. Op een zeer professionele manier bracht ze eerst mijn positie in beeld.

  Lees meer

 • image018Lars Dikmans - Functioneel Applicatiebeheerder at Kamer van Koophandel

  Gedurende het begeleidingstraject heb ik Simone leren kennen als een vriendelijk en integer persoon. Simone beschikt over groot inlevingsvermogen en begrijpt daardoor goed wat er speelt. In de gesprekken die wij hebben gevoerd dringt zij snel door tot de kern.

  Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok