burn-out preventie en herstel

Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland! Volgens TNO hebben meer dan een miljoen Nederlanders last van burn-out klachten en geven 3 miljoen werknemers aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress!

Bij burn-out heb je langdurig teveel stress ondervonden op het werk, thuis of een combinatie van beiden. Het is niet zo dat hard werken per definitie leidt tot burn-out. Wel zijn er risicofactoren zoals perfectionisme, grensbewaking, assertiviteit en plichtsgevoel, die kunnen leiden tot burn-out. Tevens kun je van nature gevoeliger zijn voor stress en overbelasting.

Naast alle leed die een burn-out voor de werknemer en werkgever met zich meebrengt, zijn de verzuimkosten gigantisch, ruim 1,8 miljard euro op jaarbasis. De gemiddelde verzuimduur van burn-out ligt de laatste jaren rond de 242 werkdagen en is stijgende. Dit betekent gemiddeld circa € 60.000,- verzuimkosten voor de werkgever. Onderzoek laat zien dat onbehandelde burn-out vaak tot blijvende klachten leidt en in 30% van de gevallen zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Dé burn-out specialist; unieke methode
Massop Coaching is dé specialist op het gebied van burn-out preventie en herstel. Wij hebben onze unieke methode in de afgelopen jaren ingezet om onze cliënten met veel succes te coachen naar duurzaam herstel. Zie ook enkele van onze referenties onder aan deze pagina.  

Burn-out Preventie

Burn-out kan voorkomen worden. Door op tijd de signalen te zien en te erkennen. Door tijdig aan de bel te trekken en om hulp te vragen. Door als werkgever, maar ook als werknemer verantwoordelijkheid te nemen. Het voorkomen van een burn-out levert enorm veel op, niet alleen voor wat betreft het menselijk perspectief, maar het scheelt overheid en bedrijfsleven miljarden.

Wat levert burn-out preventie op?
 • Erkenning van het probleem en je eigen verantwoordelijkheid leren nemen
 • Voorkomen van langdurig ziekteverzuim en de daaraan gerelateerde kosten, alsmede extra belasting van collega's en/of lagere servicegraad voor klanten
 • Medewerkers die weer in hun kracht komen te staan en optimaal kunnen functioneren.  

Burn-out Herstel

Het burn-out herstel traject van Massop Coaching is gericht op duurzaam herstel én werkhervatting. De begeleiding is individueel maatwerk en kent een integrale aanpak. Integraal omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Integrale coaching doet dit door je bewust te laten worden van je gevoel, je gedachten en je gedrag. De cliënt krijgt tussentijds reflectie opdrachten mee naar huis die herstel en ontwikkeling bevorderen.

Stappenplan burn-out herstel
 1. Erkenning (wake-up call)
 2. Opbouw, bewustwording, leren en verankering
 3. Re-integratie
 4. Nazorg.

Binnen een vijftal sessies is er al vaak een duidelijke verbetering en re-integratie kan gemiddeld binnen 3 maanden starten.

Resultaat burn-out herstel
 • Inzicht in het ontstaan van jouw burn-out en met deze factoren aan de slag gaan
 • Bewustwording van je gevoel, gedachten en gedrag
 • Belemmerende patronen worden doorbroken, opgeruimd en getransformeerd
 • Inzicht in wie je écht bent en wat je ervan weerhoudt om jezelf te zijn
 • Gezond leren omgaan met emoties
 • Het leren (h)erkennen van stresssignalen/klachten van het lichaam
 • Grensbewaking en assertiviteit
 • Zelfvertrouwen
 • Een gezonde mentale en emotionele balans
 • Innerlijke rust
 • Vanuit authentieke kracht kunnen leven en werken
 • Duurzaam herstel én werkhervatting.

Wil je meer informatie over burn-out? Dat kan eenvoudig via het contactformulier

U heeft geen naam ingevuld
U heeft geen (geldig) e-mailadres ingevuld
Invalid Input
U heeft geen onderwerp ingevuld
U heeft geen bericht of vraag ingevuld
Invalid Input

Tip: benieuwd naar jouw stressniveau? Doe dan de gratis online stresstest

Ervaringen van anderen

 • MarloesMarloes Miedema - Recruitment & Opleidingen at Sales Value

  In eerste instantie wilde ik niet inzien dat ik in een burn-out zat en bleef me er tegen verzetten. Pas toen ik durfde toe te geven dat er meer aan de hand was en ‘het er mocht zijn’, ben ik stappen gaan maken en heb ik, met vallen en opstaan, mijn doelstellingen bereikt. Het traject heeft mij o.a. opgeleverd dat ik bewust ben geworden van mijn lichaam.

  Lees meer

 • marcvanderseijs marc van der Seijs - Syndesmo

  Ik heb in 2015 een aantal maanden een burn-out hersteltraject gevolgd bij Simone Massop. Dit traject heeft mij veel geleerd over mijzelf en over mijn lichaam. De meerwaarde voor mij tussen Massop Coaching en een psycholoog (waar ik ook geweest ben), is de pragmatische en integrale aanpak van Simone.

  Lees meer

 • Daisy Vlek - Veltman uitgevery - administratief medewerksterdaisyvlek

  Het traject heeft mij heel veel inzicht opgeleverd. Inzicht in de breedste zin van het woord: eigen kracht & kunnen, belemmeringen, angsten en omgeving. Ook heeft jouw coaching mij rust opgeleverd, een helder hoofd. Naast acteren vanuit ratio heb je mij leren luisteren naar gevoel. Het lijf regeert en niet de geest. Jouw coaching maakt mensen sterker, mooier, kortom opent de geest.

  Lees meer

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok